4 tips om de feestdagen gezond te overbruggen

4 tips om de feestdagen gezond te overbruggen

25/02/2021

Hoera, de feestdagen staan weer voor de deur! Dat betekent: champagne drinken, ovenhapjes en kerstkalkoen eten, en genieten van een overheerlijk dessert. Maar al dat lekkere eten heeft natuurlijk een keerzijde aan de medaille. Dat vijfgangenmenu doet namelijk geen wonderen voor je figuur. Wil je daarom tussen Kerstmis en Nieuwjaar gezond eten, zodat je tijdens de feestdagen niet met een schuldgevoel aan tafel moet gaan?…

1. Drink genoeg water

Na al die glaasjes champagne is het tijd om je lichaam te zuiveren. Drink daarom voldoende water en eventueel thee. Water voert schadelijke stoffen af en vult je maag. Drink daarom telkens wanneer je zin hebt in een tussendoortje wat water. Water bevat bovendien geen calorieën en helpt dus bij het afvallen.

2. Zuiver je lichaam

Daarnaast kun je er voor kiezen om een voedingssupplement te gebruiken om je lichaam te zuiveren en je gewicht op peil te houden. Denk maar aan de Gerlinéa Draineur 3 acties, een suikerarm drankje op basis van plantenextracten dat je oplost in water. Het drankje is handig als je een detoxkuur wil volgen en als je van je opgeblazen gevoel wil afraken. Lekker én gemakkelijk!

3. Ga sporten met vrienden

Wil je van je kerstkilootjes afraken vooraleer je aan de nieuwjaarstafel aanschuift? Probeer dan zoveel mogelijk te bewegen. Vind je het echter moeilijk om op je eentje aan het sporten te slaan? Maak er dan een leuke sociale activiteit van! Ga bijvoorbeeld naar een indoorskihal of schaatspiste met enkele vrienden om de kerstsfeer te bevorderen.

4. Take it easy

Wat vaak vergeten wordt, is dat feestdagen ook stress met zich kunnen meebrengen. Als er tijdens het kerstdinertje familieleden of vrienden langskomen, moet je wellicht een berg werk verzetten, zoals koken, de tafel dekken, inkopen doen, afwassen, … Daarom heb je tussen de feestdagen door een welverdiende rustpauze nodig. Met de Easy Go-repen van Gerlinéa hoef je niet meer in de keuken te staan en heb je toch een volwaardige maaltijd op. Gezond leven was nog nooit zo makkelijk!

Secure payment