Afvallen met sport, ook bij koud weer!

Afvallen met sport, ook bij koud weer!

26/02/2021

Wil je graag blijven sporten, maar schrikt het koude weer je wat af? Laat de moed vooral niet zakken en trek gewoon je sportschoenen aan! Je zult merken dat het met enkele eenvoudige aanpassingen allemaal best wel meevalt. Met deze vijf tips hou je sporten bij koud weer gemakkelijk vol. Laat maar komen, die winterse workout!

1. Pas je sportkleding aan

Als je buiten gaat sporten bij koud weer, is het aangeraden om isolerende, synthetische materialen te dragen. Natuurlijke materialen zoals katoen houden namelijk veel vocht vast, waardoor je snel afkoelt. Om diezelfde reden is het ook beter om iets te fris gekleed te vertrekken en gaandeweg extra laagjes aan te trekken, dan andersom.

2. Spieren opwarmen

Je spieren opwarmen en stretchen is altijd belangrijk voor je gaat sporten, maar bij koud weer is het aangeraden om er nogiets meer tijd aan te besteden. Koude spieren hebben nu eenmaal een extra zetje nodig om goed wakker te worden en zo voorkom je spierpijn en blessures achteraf.

3. Lichte maaltijden en gezonde tussendoortjes

Dat sporten op een lege maag geen goed idee is, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je lichaam in de kou meer energie nodig heeft dan bij normale temperaturen? Bij koud weer is het dus extra belangrijk om op z’n minst een lichte maaltijd te eten voor je naar buiten trekt om te sporten.


Tip: Vergeet niet om een gezond tussendoortje mee te nemen voor onderweg, zodat je ook tijdens het sporten je energieniveau op peil kunt houden.

4. Voldoende drinken

Hoewel je minder snel dorst krijgt als het koud is, ben je wel degelijk aan het zweten en heeft je lichaam nood aan extra vocht. Het is met andere woorden geen goed idee om je flesje water thuis te laten als je in de kou gaat sporten. Drinken voor, tijdens en na het sporten, is en blijft de boodschap!

5. Binnen sporten

Zie je het toch nog niet helemaal zitten om al sportend de kou te trotseren? Dan sport je toch gewoon lekker binnen! Neem bijvoorbeeld een fitnessabonnement van enkele maanden, of ga baantjes trekken in het plaatselijke binnenzwembad. Gevolgd door een heerlijk warme douche, uiteraard!

Secure payment