Altijd on the road? Tips voor volwaardige maaltijden onderweg

Altijd on the road? Tips voor volwaardige maaltijden onderweg

25/02/2021

Gezond eten op het werk is niet altijd eenvoudig en al helemaal niet als je vaak met de wagen onderweg bent. Veel mensen kiezen dan voor snelle en ongezonde maaltijden: vettige broodjes, snacks, een stuk pizza… Op het eerste gezicht kan dit niet zo heel veel kwaad, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dit elke dag doet. Daarom enkele tips voor een caloriearme, volwaardige én heerlijke maaltijden voor onderweg

Voorkom een middagdipje dankzij een gezonde lunch

Een gezond en evenwichtig ontbijt helpt je om je dag goed te starten. Het geeft je lichaam opnieuw brandstof om aan de dag te beginnen en voorziet je van genoeg energie om de voormiddag te doorstaan. Tegen de middag krijgt je energieniveau echter weer een dipje, waardoor je je reserves opnieuw moet aanvullen. Het belang van een degelijke lunch is dus niet te onderschatten: je hebt immers nog een hele middag voor de boeg. Om bezig en alert te zijn, heb je energie nodig.

Maaltijden voor onderweg: eenvoudig beginnen

Akkoord, het vergt wat voorbereiding om je lunch voor de volgende dag klaar te maken. Maar er bestaan een pak eenvoudige maaltijden voor onderweg zodat onderweg eten een eitje wordt. Je kan trouwens ook altijd afwisselen met maaltijdvervangers: o-ver-heerlijk en ready-to-eat!

Met welke recepten je kan beginnen?

  • Salade

Salades zijn vaak simpel, maar ze zijn bovenal erg voedzaam en gezond. Je kan letterlijk alle kanten op! Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke salade met paprika? Je hoeft gewoon een rode paprika in stukken te snijden en dan af te werken met pijnboompitten en light mozzarella. Als dressing gebruik je eenvoudigweg een beetje balsamico.

Ook deze eenvoudige salade met zoete kip is om duimen en vingers bij af te likken!

  • Wrap kippenfilet

Een lekkere wrap maken, duurt helemaal niet lang. Je bestrijkt de wrap eenvoudigweg met light kruidenkaas en legt er een beetje sla op. Daarna doe je de kipfilet erop en werk je het geheel af met verse bieslook. Vervolgens rol je de wrap op en draai je hem in een plastic folie. In de koelkast voor morgen en klaar!

  • Gezonde boterhammen

Een lekkere, gezonde boterham: het krijgt vaak te weinig waardering. Toch zorgt volkorenbrood snel voor voldoening en het geeft je langer een voldaan gevoel. Uitstekend geschikt dus als stevig middagmaal! Leg op één snede sla, tomaten, komkommer, geraspte wortel en een plakje ham. De andere snede besmeer je met yoghurtdressing. Smullen maar!

Ready-to-use maaltijden voor onderweg

Heb je een keertje geen tijd om ’s avonds je lunch voor de volgende dag voor te bereiden? Dan kan je natuurlijk ook steeds een vervangmaaltijd overwegen! De ready-to-use vervangmaaltijden van Gerlinéa zijn een perfect alternatief voor je lunch en geven je de hele middag lang genoeg energie.

De gezonde weg op…

Mits een beetje planning kan je elke dag over een heerlijke en gezonde lunch beschikken voor onderweg. Gun jezelf dit moment! Je zal immers minder snel naar ongezonde snacks grijpen en bovendien blijf je langer alert. Maak er dus een gewoonte van om elke avond je eigen lunch te maken – dan kom je nooit in de verleiding om een ‘ongezonde omweg’ te maken. En als het toch even te druk wordt, dan kies je gewoon voor een gemakkelijke, lekkere en volwaardige vervangmaaltijd!

Secure payment