Bewegen is gezond! 5 oefeningen voor thuis

Bewegen is gezond! 5 oefeningen voor thuis

26/02/2021

Als je aan iemand vraagt wat de gezondste manier is om af te vallen, zullen de meesten antwoorden: “gezond eten en veel bewegen!” Maar veel mensen hebben een drukke job of moeten naar school en vinden de tijd niet om uren in de fitness door te brengen. Daarom geef ik je alvast vijf oefeningen die je thuis kunt doen!

Spierversterkende squats

Squats zijn spierversterkende oefeningen voor je billen en benen, waarmee je veel calorieën kunt verbranden. Als je je buik- en rugspieren wil trainen, zijn squats ook een aanrader. Hoe voer je ze uit? Plaats je voeten op schouderbreedte. Je handen plaats je gestrekt voor je uit om in evenwicht te blijven en je rug hou je een beetje hol. Zak vervolgens door je knieën tot je dijen horizontaal staan. Hou deze positie een seconde aan. Kom rustig overeind en herhaal de oefeningen een tiental keer.

Planks

De plank is vandaag erg in trek. Deze oefening werkt dan ook erg effectief en helpt je voornamelijk om je buikspieren te trainen. Je gaat op de grond liggen en heft je opgespannen lichaam op met je onderarmen (recht op de grond) en de toppen van je tenen. Probeer dit een aantal seconden vol te houden. Hoe langer je de oefening volhoudt, hoe doeltreffender ze is. Zorg er wel voor dat je ruggengraat altijd recht is bij het uitvoeren van de oefening.

 

Wil je voornamelijk van je ‘love handles’ verlost raken? Doe de oefening zijwaarts in plaats van voorwaarts.

Sit-ups

Wil je je buikspieren een handje helpen? Dan zijn sit-ups een echte aanrader! De oefeningen mogen dan wel vermoeiend zijn, je boekt er op termijn wel resultaat mee. Voer de sit-ups uit op een stevige ondergrond en maak gebruik van een matje om je rug niet te veel te belasten. Ga op je rug liggen met je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen gekruist op de borst, bij je oren of gewoon recht voor je uit. Beweeg je hoofd naar je knieën en ga vervolgens weer rustig omlaag. Herhaal deze oefening zo vaak mogelijk, maar bouw wel rustig op als je een beginner bent.

Push-ups: bewegen is de norm

Wil je je uithoudingsvermogen vergroten? Dan moet je zeker deze oefeningen eens uitproberen. Push-ups worden in de volksmond ‘pompen’ genoemd. De push-up is een klassieke fitnessoefening, maar daarom niet minder doeltreffend. Na verloop van tijd worden je armspieren en schouders meer gevormd. Daarnaast train je ook je buik- en rugspieren. Ga op de grond liggen en plaats je handen op schouderbreedte. Zak rustig door je armen en hou je lichaam ondertussen kaarsrecht. Duw jezelf vervolgens weer omhoog.

 

Tip: Als het niet lukt om push-ups te doen vanuit je tenen, kun je het eveneens met je knieën proberen. Dat is minder belastend.

Lunges

Met deze oefening train je je bil- en beenspieren. Zet met een been een stap vooruit. Zak langzaam door je knie tot je een hoek van 90 graden vormt. Hou een rechte houding aan. Je kunt de oefeningen met of zonder dumbbells uitvoeren. Zo krijg je de ‘killer legs’ waarvan je altijd al droomde.

Met deze oefeningen kom je gegarandeerd al een heel eind vooruit!

Secure payment