Chocolade kokos dessert

Chocolade kokos dessert

9/03/2021

Ingrediënten

  • 135 gram haver
  • 150 gram kokossnippers
  • 175 gram dadels (of rozijnen), die minstens 30 minuten in warm water hebben geweekt
  • 22 gram cacao
  • 45 ml water
  • 1 banaan

Voor de vulling:

  • 350 gram grove kokossnippers
  • 30 ml kokosolie
  • 30 ml water
  • 65 gram honing

Voor de chocoladesaus:

  • 40 gram pure chocolade
  • 5 ml kokosolie

Bereidingswijze

  1. Giet het water af van de dadels (of rozijnen), en meng ze vervolgens met de overige ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine.
  2. Als alle ingrediënten grondig zijn gemixt, giet je het beslag over in een met bakpapier beklede cakevorm (met een afmeting van ongeveer 20 x 20 cm). Druk het beslag goed op de bodem van de cakevorm.
  3. Snij de banaan in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over het beslag. Maak de keukenmachine even schoon en mix daarin vervolgens alle ingrediënten voor de kokosvulling. Ik adviseer om een keukenmachine van goede kwaliteit te gebruiken. Wordt de vulling na een paar minuten nog niet dik, doe er dan wat meer water of melk bij.
  4. Smeer de kokosvulling vervolgens uit over de basis van de cake. Laat ten slotte pure chocolade met kokosolie smelten boven een bakje met heet water (of in een magnetron).
  5. Roer de gesmolten chocolade goed door en giet het gelijkmatig uit over de cake (niet smeren). Zet de cake minstens 3 uur in de koelkast en snij hem vervolgens in 16 stukken.
Chocolade kokos desserChocolade kokos desser

Secure payment