Curry-Wortelsoep

Curry-Wortelsoep

8/03/2021

Ingrediënten

  • 300 gram wortelen
  • 1 ui
  • 1,5 liter water
  • 300 g kipfilet
  • 2 tl olijfolie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 ml light kokosmelk
  • 2 flinke eetlepels rode currypasta
  • 1 stengel citroengras
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 2 teentje knoflook geraspt of
    geperst
  • Verse koriander naar smaak
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl limoensap
  • 1 el Griekse Yoghurt 0%

Bereidingswijze

  1. Snij de wortel en ui in stukken. Verhit de olie in de pan en fruit de ui, knoflook en gember aan. Voeg de currypasta toe en bak tot de aroma’s vrijkomen. Voeg 1,5 liter kokend water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Snijd vervolgens de kip in reepjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip 7 minuten samen met een beetje currypasta, peper en zout. Zet daarna de kip apart.
  3. Haal het citroengras eruit en pureer de soep vervolgens met een staafmixer of in de blender. Giet de soep vervolgens door een zeef en druk al het vocht er goed uit met een pollepel.
  4. Roer de kokosmelk door de soep en breng vervolgend op smaak met vissaus en limoensap. Verdeel de soep over de kommen en schep de stukjes kip erop. Garneer met verse koriander, rode peper en de Griekse Yoghurt.
Curry-WortelsoepCurry-Wortelsoep

Secure payment