Elke dag calorieën verbranden, onmogelijk? Zo lukt het je!

Elke dag calorieën verbranden, onmogelijk? Zo lukt het je!

26/02/2021

Zakt de moed je al in de schoenen bij de gedachte aan sporten om calorieën te verbranden? Niet nodig. Dit zijn mijn trucjes om elke dag calorieën te verbranden – met een minimale inspanning. Beloofd!

Power walks

Je hoeft heus geen marathons te lopen om meer calorieën te verbranden. Je hoeft zelfs geen urenlange wandelingen te doen – al mag dat natuurlijk wel, als je het leuk vindt. Het helpt al om elke dag meerdere keren tien minuutjes rond te wandelen: op kantoor, tijdens het boodschappen doen, om de hond uit te laten, … Zelf maak ik elke ochtend voor het ontbijt al een wandelingetje. Dat levert je niets dan voordelen op: het brengt je vetverbranding op gang én je krijgt er een fris hoofd van.

Krachttraining

Elke dag je gewichtjes bovenhalen, is niet nodig. Twee keer per week aan krachttraining doen, is voldoende om je spieren te verstevigen en ze bijgevolg meer calorieën te laten verbranden – ook als je stilzit. Mijn borst-, schouder- en armspieren pak ik aan met opdrukoefeningen. Let erop om vooruit te kijken in plaats van naar de vloer en je rug zo recht mogelijk te houden. Mijn beenspieren verstevig ik met squats (kniebuigingen). Daarbij is het belangrijk om rechtop te staan, met je voeten iets buiten je schouders en je tenen lichtjes naar buiten gewezen. Daarna buig je langzaam je knieën, alsof je op een stoel zou gaan zitten. Vervolgens strek je je benen weer. Je rug blijft altijd recht.

Sta eens recht… of ga op een bal zitten

Heb je een zittend beroep? Blijf dan niet de hele dag op die bureaustoel zitten, maar sta regelmatig recht en loop rond tijdens het bellen. Misschien beschikt jouw kantoor zelfs al over een ‘treadmill desk’? Ook af en toe je bureaustoel inruilen voor eenzitbal is zeker het overwegen waard! Een zitbal doet je automatisch meer bewegen achter je bureau, maar let wel op dat je een goede zithouding behoudt om rugproblemen te vermijden. Natuurlijk kun je ook ’s avonds thuis je stoel voor een zitbal inruilen.

Secure payment