Enkele tips voor een gezond ontbijt

Enkele tips voor een gezond ontbijt

1/03/2021

Een slanke lijn gaat hand in hand met een gezond ontbijt! Je dag beginnen met een evenwichtig ontbijt geeft je alle energie die je nodig hebt om fit en geconcentreerd te blijven tot aan de lunch. Bovendien brengt het je metabolisme beter op gang – burn, baby, burn! – en doet het je later op de dag minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Kortom, ’s ochtends je knorrende maag vullen met een evenwichtig maaltijd is broodnodig als je gezond wil afvallen. Hoe je dat het beste doet? Enkele tips voor een gezond ontbijt!

Gezond ontbijt: de basics

Een gezond ontbijt is in de eerste plaats een gevarieerd ontbijt. Combineer bij voorkeur een (volkoren) graanproduct met een zuivelproduct, een stukje fruit en een glas lauw water of een kop koffie of thee. Let wel op met ontbijtgranen en krokante muesli, want die zijn vaak gesuikerd. Gewone, onbewerkte muesli of twee sneetjes volkoren brood zijn een uitstekend alternatief. Heb je je sneetje brood of toast graag beboterd? Plantaardige boter is het gezondst!

Op zoek naar inspiratie om je dag telkens weer een beetje anders te beginnen? Ontdek de gezonde ontbijtrecepten van Gerlinéa.

‘Maar ik heb geen tijd…’

Kom je meestal tijd tekort om te ontbijten? Het loont om een kwartiertje vroeger op te staan. Maar soms zijn ochtenden nu eenmaal hectisch. Heb je de ontbijtboot toch gemist? Schrok dan niet snel je ontbijt naar binnen en sla het al zeker niet over, maar neem een evenwichtige maaltijdvervanger van Gerlinéa. Deze zijn niet alleen caloriearm, maar bevatten ook essentiële voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Zo begin je toch nog goed aan je dag!

Enkele tips voor een gezond ontbijtEnkele tips voor een gezond ontbijt

Secure payment