Get back in the game met je dagelijkse workout

Get back in the game met je dagelijkse workout

26/02/2021

Het geheim van gezond afslanken zit hem in de combinatie van een evenwichtig dieet en regelmatig bewegen. Voel je de energieboost van je start to sport al? Dan is het tijd om een versnelling hoger te gaan! Bouw de routine van een dagelijkse workout in. Let je daarbij ook op je voeding, dan heb je hét succesrecept voor een slanke lijn in handen. Elke dag bewegen lijkt misschien een moeilijke opgave, maar niets is minder waar.
Laat je inspireren door deze kleine veranderingen die je dagelijks aan het sporten zetten!

Een dagelijkse workout in de fitness

Zeker in de wintermaanden is de fitness natuurlijk dé place to be voor je dagelijkse workout. Je hebt er alles bij de hand om cardiotraining te combineren met krachtoefeningen. Een halfuurtje fietsen, joggen, roeien, steppen of crosstrainen gevolgd door een reeks oefeningen met halters: ziedaar het ideale bewegingspatroon om een slank silhouet te krijgen. Je beslist zelf hoe lang of kort je workout is, en je kunt naar hartenlust variëren met oefeningen – al dan niet bijgestaan door een (personal) trainer. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de weersomstandigheden. Sneeuwval of regen zijn dus geen excuses meer om niet uit je luie zetel te komen vanavond. ????

Een dagelijkse workout thuis

Vind je een fitnessabonnement te duur of hou je gewoon niet van de drukte in zo’n fitnessclub? Geen probleem. Er zijn genoegfitnessoefeningen die je thuis kunt doen. Je hebt er zelfs geen toestellen voor nodig. Een matje of handdoek, twee flesjes water die je als halters gebruikt, en een internetverbinding volstaan. Het internet bulkt van inspirerende workouts van fitnessgoeroes als Jillian Michaels of Kayla Itsines, die je warm maken om thuis aan je lichaam te werken met dansworkouts, halteroefeningen, pilates of yoga. Kayla belooft je dat gedroomde bikinilijf met een halfuurtje sporten per dag!

Samen sporten met de hele wereld

De best denkbare motivatie? Samen sporten. En daarvoor hoef je zelfs je deur niet uit te gaan. Leuke uitdagingen zoals de ‘30 day plank challenge’ geven je een schema van een maand om een fitnessdoel te halen. Je deelt je vooruitgang op Twitter of Facebook en komt zo in contact met deelneemsters over de hele wereld. Als dat niet motiverend is! Sluit een pact met een paar vriendinnen en begin er gewoon aan. Elke dag een beetje langer ‘planken’, en na een maand heb je ‘core muscles’ om u tegen te zeggen.

Een dagelijkse workout is leuker met z’n tweetjes

Heb je méér externe motivatie nodig om elke dag werk te maken van je portie beweging? Schakel dan een vriend of vriendin in die de uitdaging mee aangaat. Je zult minder snel excuses zoeken om niet te moeten sporten én je sporthalfuurtje zal voorbijvliegen wanneer je het gebruikt om bij te kletsen.

Secure payment