Havermout met gekarameliseerde peer en walnoten
8/03/2021
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 400 ml ongezoete amandelmelk
- 1/2 peer
- 30 gram walnoten
- 2 eetlepels ahorn siroop
- 1 theelepel kokosolie
- Snufje kaneel of speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Halveer de peer, verwijder het kroosje en snijd één helft in dunne partjes.
- Doe de kokosolie en ahorn siroop samen in een pan en zet het vuur laag. Voeg de partjes peer toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de walnoten toe en bak nog een paar minuten mee tot het gaat karameliseren. Roer af en toe even om.
- Schep de peer en walnoten op een bord om af te koelen.
- Doe de havermout met rijst-kokosnoot drink in een pannetje en breng aan de kook. Kook 5 minuten op laag vuur en blijf doorroeren. Na een tijdje ontstaat er havermoutpap.
- Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en garneer met peer, walnoten en een snufje kaneel.