Havermout met gekarameliseerde peer en walnoten

Havermout met gekarameliseerde peer en walnoten

8/03/2021

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 1/2 peer
  • 30 gram walnoten
  • 2 eetlepels ahorn siroop
  • 1 theelepel kokosolie
  • Snufje kaneel of speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Halveer de peer, verwijder het kroosje en snijd één helft in dunne partjes.
  2. Doe de kokosolie en ahorn siroop samen in een pan en zet het vuur laag. Voeg de partjes peer toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de walnoten toe en bak nog een paar minuten mee tot het gaat karameliseren. Roer af en toe even om.
  3. Schep de peer en walnoten op een bord om af te koelen.
  4. Doe de havermout met rijst-kokosnoot drink in een pannetje en breng aan de kook. Kook 5 minuten op laag vuur en blijf doorroeren. Na een tijdje ontstaat er havermoutpap.
  5. Verdeel de havermoutpap over twee schaaltjes en garneer met peer, walnoten en een snufje kaneel.
Havermout met gekarameliseerde peer en walnotenHavermout met gekarameliseerde peer en walnoten

Secure payment