Hoe je ideale gewicht kan bereiken..en kan behouden

Hoe je ideale gewicht kan bereiken..en kan behouden

31/05/2021

Iedereen kan zijn ideale gewicht bereiken. Het internet staat vol met succesverhalen, en ongetwijfeld zijn er in je vriendenkring ook al heel wat doorbraken geweest. Wil jij ook een gezond en fit lichaam? Dat is perfect mogelijk! Maar je hebt wel concrete tips nodig, natuurlijk … Met mijn advies bereik je een ideaal gewicht. Lees snel verder!

weegschalen voor gewichtscontroleweegschalen voor gewichtscontrole

Wat is dat juist, het ideale gewicht?

Een ‘perfect gewicht’ bestaat niet. We hebben allemaal een andere lichaamsbouw. Daar komt nog eens bij dat jouw stofwisseling niet dezelfde is als die van mij. Zo zie je maar: een ideaal gewichtis voor iedereen anders. Je BMI geeft al een eerste indicatie aan van hoe gezond je gewicht is. Het volstaat om je gewicht te delen door je lengte in meters in het kwadraat om je score te berekenen.

Bijvoorbeeld:

Gewicht in kg / (lengte x lengte)

63 kg / (17,74 x 1,74)    =    63 / 3    =    21

Scoor je tussen 19 en 25? Ideaal! Als je boven de 25 scoort, maakt het sommetje ‘beweging + gezonde voeding’ een wereld van verschil.

Beweeg elke dag

Lichaamsbeweging is superbelangrijk als je je droomgewicht wilt bereiken. Afhankelijk van je doel moet je meer of minder bewegen, maar een halfuur normale beweging per dag is zeker een goed begin. Wandelen, fietsen, de trap nemen … Je hoeft echt geen gekke dingen te doen om calorieën te verbranden. Extra motivatie nodig? Schaf een stappenteller aan. Zo weet je elke dag hoeveel stappen je zette richting een ideaal gewicht. Jouw streefdoel? Minimaal 10.000 stappen per dag!

Voedingstips voor een ideaal gewicht

Als het om onze voeding gaat, kunnen we allemaal gezonder. We zondigen allemaal wel eens aan een vettige en snelle hap. Dat kan ook helemaal geen kwaad, als je patroon voor de rest helemaal goed zit, natuurlijk. De basisprincipes? Die zijn heel gemakkelijk: zorg dat 80% of meer van wat je eet, gezond is, zorg voor voldoende variatie, laat fruit en groenten niet linksliggen en eet drie maaltijden per dag. Een maaltijd overslaan helpt niet om af te vallen.

Secure payment