Hongerdipje? Kies voor een gezond tussendoortje

Hongerdipje? Kies voor een gezond tussendoortje

1/03/2021

Dacht je dat snacks uit den boze zijn als je wil afvallen? Het tegendeel is waar! Snacken kan een uitstekende gewoonte zijn als je gezond en blijvend wil afvallen, want het zorgt ervoor dat je gemakkelijker een evenwichtig voedingspatroon kunt behouden. Lang leve het tussendoortje dus! Of beter gezegd: lang leve het gezonde tussendoortje. Want chocolade, koekjes, chips en andere calorierijke snacks maken je lijn natuurlijk niet blij.

Vaarwel, hongerdipje!

Begint je maag wel eens te rommelen van de honger tussen de maaltijden door? Perfect normaal! Elke dag slechts drie grote maaltijden nuttigen, volstaat nu eenmaal niet altijd om hongerdipjes in de loop van de dag te vermijden. Op zulke momenten is het belangrijk om niet tegen de honger te vechten, maar te luisteren naar je lichaam en een gezond tussendoortje te eten.

Wat is een gezond tussendoortje?

  • Groenten
    Groenten zijn caloriearm en zitten boordevol essentiële voedingsstoffen. Supergezond dus! Heb je niet altijd de tijd om groentjes te schillen of te snijden? De meeste supermarkten verkopen komkommers, paprika’s, wortelen en tomaten ook alsminisnackgroenten in handige meeneemverpakkingen.
  • Fruit
    Net zoals groenten is fruit erg voedzaam en goed voor je lijn, maar dan hebben we het wel over vers fruit en een beperkte inname van twee stuks per dag. Gedroogd fruit is vaak rijk aan calorieën en beperk je dus beter tot een handjevol per dag. Let ook op met fruit uit blik, want dat bevat wel eens toegevoegde suikers.
  • Zuivelproducten
    Zin in een potje yoghurt, een stukje kaas, een glaasje melk, … ? Tast toe! Zuivelproducten zijn een belangrijke bron van eiwitten, calcium en vitamine B. Uiteraard kies je bij voorkeur voor magere of halfvolle zuivel zonder toegevoegde suikers.

Altijd een gezond tussendoortje bij de hand

Grijp je vaak naar ongezonde snacks omdat ze zo gemakkelijk zijn? Maak je gezonde snacks dan op voorhand klaar, of maak het jezelf gewoon net zo gemakkelijk om gebalanceerd en evenwichtig te snacken met de handige tussendoortjes van Gerlinéa!

Hongerdipje? Kies voor een gezond tussendoortjeHongerdipje? Kies voor een gezond tussendoortje

Secure payment