Linzensalade

Linzensalade

8/03/2021

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaten (aan een tak)
  • 2-3 el balsamicoazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 1 blik bruine linzen (310g)
  • 1 rode ui
  • ¼ bos platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de cherrytomaten (met takjes) in een ovenschaal en besprenkel met 1 el balsamicoazijn. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Pof ze circa 15 minuten gaar. Ze zijn klaar als de velletjes gescheurd zijn.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes in kleinere stukjes. Kook ze 2 minuten in water met zout, dan behoudt de bloemkool nog veel vitaminen. Laat de bloemkoolroosjes uitlekken en spoel ze met koud water af. Laat vervolgens de linzen uitlekken in een zeef, spoel ze af en doe in een schaal. Meng de bloemkool erdoor. Snijd de ui in ringen en de peterselie fijn en voeg toe.
  3. Klop een dressing van de olijfolie, de mosterd en balsamicoazijn naar smaak. Schenk over de salade en breng op smaak met zout en peper. Het azijn geeft de linzen een lekkere frisse smaak. Leg als laatste de gepofte cherrytomaten erop.
LinzensaladeLinzensalade

Secure payment