Marokkaanse salade met kip
8/03/2021
Ingrediënten
- 1 aubergine
- zout
- 1 wortel
- 1 ui
- 1/2 courgette
- 1 1/2 el olijfolie
- 1tl komijnpoeder
- versgemalen zwarte peper
- 250 g kipfilet
- 1 tl Ras el hanout of paprikapoeder
- peterselie
Benodigdheden:
- keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in plakjes en daarna in vieren. Bestrooi de plakjes met zout. Laat het zout een 10 minuten
intrekken, spoel het zout er daarna af en dep de plakjes droog met keukenpapier. Snijd ondertussen de wortel in halve plakjes, de ui in dunne partjes en de courgette in plakjes. - Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aubergine en wortel toe en bak 5 minuten. Voeg als laatste de courgette toe en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met komijn en peper. Laat de groentes iets afkoelen.
- Bak de kipfilet in 1 eetlepel olijfolie en kruid met Ras el hanout. Schep de kipfilet over de lauwe groenten en
bestrooi met peterselie.