Meer water drinken? Kies voor een smaakje

Meer water drinken? Kies voor een smaakje

25/02/2021

Bij een gezond dieet en een gezonde levensstijl hoort het gezondste drankje van allemaal: water. Veel water drinken helpt je lichaam om alle afvalstoffen af te voeren. Maar hoe slaag je erin om elke dag opnieuw die anderhalve liter water binnen te krijgen? Daar heb ik een eenvoudig maar effectief trucje voor. Water met een smaakje!

Water drinken wordt weer fun

We weten allemaal dat het gezond is om dagelijks minstens anderhalve liter water te drinken. Toch komt het er vaak niet van. Water bezit weinig smaak (al proeven sommigen wel een verschil tussen het ene merk van mineraalwater en het andere). Toch hoeft het dat niet per se te zijn. Door zelf smaakjes toe te voegen aan je water, wordt water drinken puur plezier! Met de nadruk op puur, van fruit en kruiden, bijvoorbeeld.

Water met een ‘twist’

Om je water een smaakje te geven, heb je geen ‘spoonful of sugar’ nodig – wél een ‘twist of lemon’. Suiker past minder goed in een gezond dieet, een schijfje citroen daarentegen wel. En je hoeft het niet bij citroen te houden. Ook andere citrusvruchtenlenen zich perfect om water op smaak te brengen. Snij een appelsien, pompelmoes en limoen in schijfjes en voeg ze alledrie toe aan een kan mineraalwater. Heerlijk om van te genieten op je zomerse terras!

Meer water drinken, meer smaakjes toevoegen

Er zijn nog tal van andere heerlijke smakencombi’s waarmee je je dagelijkse hoeveelheid water nét dat tikje interessanter kunt maken. Voeg daarom een paar stukjes of schijfjes van volgend fruit of kruiden toe:

  • braambessen – salie
  • komkommer – munt
  • gember – citroen
  • limoen – munt
  • appel – kaneel
  • ananas – munt
  • aardbei – framboos

Experimenteer zelf met je favoriete smaken, en ontdek zo wat je het lekkerst vindt. Ook afwisselen tussen plat en bruisend water brengt wat variatie in je waterroutine. Vind je het op deze manier alsnog te saai om water te drinken? Trakteer jezelf dan af en toe op een half glasje natuurlijk appelsap, aangevuld met (bruisend) water. Experimenteer erop los en laat ons zeker weten welke combinaties jullie verkiezen!

Secure payment