Op gewicht blijven? Makkelijker dan je denkt!

Op gewicht blijven? Makkelijker dan je denkt!

26/02/2021

Heb je je streefgewicht bereikt? Proficiat! Daar heb je wellicht hard je best voor gedaan, en nu wil je je slanke lijn en gezonde levensstijl natuurlijk graag behouden. Maar weet je niet goed hoe je dat precies doet, op gewicht blijven? Dan kan ik je geruststellen: het is makkelijker dan je denkt. Dit is mijn strategie.

Blijf actief

Ben je fanatiek beginnen te sporten en heeft dat je inderdaad geholpen om af te vallen? Dan is volhouden de boodschap. Ineens stoppen met bewegen omdat je nu je gewicht bereikt hebt, is helaas geen optie. Voorkom daarom dat je het sporten beu wordt, en breng variatie in je sportroutine. Ga eens joggen met een vriend of vriendin in plaats van in je eentje, plan een fietsweekend met je partner, of ruil je wekelijkse yogales in voor een lesje aerobics. Probeer regelmatig iets nieuws uit: zo train je ook eens andere spiergroepen.

Hou een gezond voedingspatroon aan

Blijf vasthouden aan de gezonde keuzes die je maakte om gewicht te verliezen. Je weet nu welke valkuilen je moet vermijden en welke voedingsmiddelen je slanke lijn geen goed doen. Uiteraard hoef je je favoriete lekkernijen niet helemaal uit je dieet te bannen. Integendeel, geniet af en toe heel bewust van een koekje bij de koffie, een stuk taart op je verjaardag of een glas wijn op restaurant. Zolang je er niet mee overdrijft – noch in frequentie, noch in portiegrootte – zullen die kleine verwennerijtjes je geen extra kilo’s opleveren.

Blijf positief

Trap niet opnieuw in de val van de alles-of-niets-gedachte. Heb je een keertje te veel gesnoept, of kon je niet aan de verleiding van die heerlijke pastaschotel met kaas weerstaan? Maak van zulke momenten geen excuus om dan maar ineens al je gezonde gewoonten overboord te gooien, maar neem jezelf voor om de volgende dag opnieuw gezonde keuzes te maken. Begin die volgende dag dan ook effectief met een gezond, vitaminerijk en gevarieerd ontbijt, drink er een groot glas water bij en kijk: je bent weer op het goede pad!

Ben je toch enkele kilootjes aangekomen tijdens de vakantie of feestdagen? Las dan tijdelijk maaltijdvervangers in, en breng je eetpatroon zo weer in evenwicht.

Op gewicht blijven is gezond blijven

Stel je gezondheid voorop in alles wat je doet. Zorg dat je voldoende slaapt, beweeg elke dag, verwen je lichaam met gezondevoeding vol vezels, vitaminen en mineralen, drink water en kruidenthee. En ervaar hoe goed dat voelt!

Secure payment