Pittige pompoensoep met kokosmelk
9/03/2021
Ingrediënten
- 1 flespompoen (ongeveer 1 kg)
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels gele currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 blokje groentebouillon
- 1 handvol koriander
Bereidingswijze
- Was de pompoen en halveer hem. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd hem in stukjes. De schil kun je laten zitten.
- Pel en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de pompoen samen met de knoflook en de currypasta zo'n 5 minuten.
- Voeg vervolgens 700 milliliter kokend water, de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe. Laat het geheel zo'n 15 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
- Hak de koriander grof.
- Verdeel de soep over 2 kommen en maak af met de koriander!