Snackification: een nieuwe manier van eten.

Snackification: een nieuwe manier van eten.

25/01/2023

Buzzword of de foodtrend van het moment? Snackificatie wint aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen ervoor om alleen nog maar te snacken. Dit wil zeggen dat je in plaats van drie vaste eetmomenten - ontbijt, lunch en avondeten - kleine maaltijden (lees: snacks) tussendoor eet.

 

Maar is snacken niet ongezond? En waarom is snackification, ook wel blurred eating genoemd, zo populair? Onze experts zochten het voor je uit.

Zijn snacks gezond?

Veel mensen denken direct aan ongezonde koekjes, chips of chocolade wanneer ze het woord snack horen. Niets is minder waar. Hoewel er heel wat ongezonde tussendoortjes in de winkelrekken liggen, grijpen snackified mensen juist naar healthy snacks zoals fruit- en notenrepen, groentesnacks, proteïneshakes of smoothies.

 

Meer nog, de stijgende vraag naar evenwichtige voeding en gezonde snackopties ligt mee aan de basis van de snackification trend. Daarom verkopen heel wat foodmerken tegenwoordig kleinere porties van hun producten of introduceren ze volledig nieuwe tussendoortjes.

 

TIP Wil jij flexibeler eten? Dan zijn vullende tussendoortjes die rijk zijn aan eiwittenvezelsvitaminen en mineralen the way to go. Ontdek de lekkere én verantwoorde tussendoortjes van Gerlinéa hier.

Druk leven vs. gezond eten

Het is duidelijk: healthy snacking is in, niet zonder reden. Naast het groeiend aanbod, zijn gezonde tussendoortjes immers ook snel en gemakkelijk. Want geef toe, je weet vast wel dat evenwichtige voeding belangrijk is voor je gezondheid, maar soms heb je het simpelweg te druk om te koken.

 

Herkenbaar? Dan is snackification iets voor jou! In plaats van te gaan zitten voor een volledige maaltijd, kan je snel een snack pakken en deze ter plekke of zelfs onderweg eten. Geen bestek of voorbereiding nodig!

 

TIP Hongerdipje? Kies voor gezond tussendoortjes. Lees onze blog.

Ready, set, SNACK!

Overtuigd van snackification? Maak van snacken een feestje met de lekkere én verantwoorde tussendoortjes van Gerlinéa! Fan van koekjes? Check. Of eerder een rijstwafel-lover?

Dat kan ook! Ontdek ons ruim assortiment eiwit- en vezelrijke snacks met een stuk minder calorieën dan andere tussendoortjes.

Secure payment