Soep van geroosterde biet en appel

Soep van geroosterde biet en appel

9/03/2021

Ingrediënten

  • 250 g rode biet, in blokjes
  • 1 appel
  • ½ ui,
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen kaneel
  • snufje gemalen gember
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 500 ml kippen- of runderbottenbouillon 
  • blaadjes van 2 munttakjes, fijngehakt
  • 100 g yoghurt 
  • zeezout
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6. Doe de gesneden rode biet in een kom en voeg de gesneden appel, ui en knoflook toe. Sprenkel de olie erin en hussel goed door elkaar. Doe in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper en rooster 35 minuten tot de appel en ui zacht zijn.
  2. Rooster de komijnzaadjes al roerend 30 seconden in een droge pan op halfhoog vuur. Doe de geroosterde groenten, komijn, koriander, kaneel, gember, limoen en bouillon in een blender of foodprocessor, en verwerk tot een glad mengsel.
  3. Giet in een pan en verhit op halfhoog vuur tot de soep zachtjes begint te pruttelen. Kook 5 minuten. Roer de munt door de yoghurt. Serveer de soep met een lepel muntyoghurt erop en bestrooi met muntblaadjes.
Soep van geroosterde biet en appelSoep van geroosterde biet en appel

Secure payment