Spinaziesoep

Spinaziesoep

9/03/2021

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 tot 4 teentjes knoflook
  • 1 flinke stronk broccoli
  • 1 courgette
  • 1,5 l bouillon naar keuze
  • 200 g verse spinazie

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de teentjes knoflook (persen mag natuurlijk ook als je dat fijner vindt werken).
  2. Was de groentes goed. Snijd de broccoli bloemen in roosjes en de stronk in kleine blokjes. Je hoeft de stronk dus niet weg te gooien! Snijd de courgette ook in kleine blokjes.
  3. Fruit de ui met een klein beetje olie in een grote (soep)pan. Voeg na een minuut of twee de knoflook toe.
  4. Voeg de stronk van de broccoli toe en bak voor een minuut mee. Gooi vervolgens de rest van de broccoli en de courgette erbij en bak het geheel zo’n 5 minuten.
  5. Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens zo’n 15 minuten zacht koken of tot de broccoli gaar is.
  6. Nu zul je misschien denken: er zat toch ook spinazie in? Klopt, maar die hoeft maar heel kort! Gooi als laatste de gewassen spinazie bij de soep. Haal de soep van het vuur en laat nog minimaal 2 minuten rusten.
  7. Pureer het geheel goed met staafmixer.
SpinaziesoepSpinaziesoep

Secure payment