Strakke billen met 3 eenvoudige oefeningen

Strakke billen met 3 eenvoudige oefeningen

26/02/2021

Billen … We zien ze graag strak, rond en gezond. Billen horen bij een vrouw, en mannen houden ervan. Maar als je een vrouw bent, is de kans groot dat je je (net als ik) wat onzeker voelt over je achterwerk – vooral nu de zomer dichterbij komt en je je oog al hebt laten vallen op die ene leuke bikini … Wil je graag je billen strakker krijgen voor je op strandvakantie vertrekt? Met deze drie eenvoudige oefeningen lukt het vast!

1. Op handen en knieën

Ga op handen en knieën zitten en houd je rug mooi recht. Hef één been op, zodat je rug en bovenbeen een rechte lijn vormen. Je knie en voet hou je gebogen, zodat je been een loodrechte hoek maakt. Doe hetzelfde met je andere been. Drie series van twintig en dan op naar de volgende oefening!

2. Het ‘hondje’

Deze oefening doet je misschien een beetje lijken op een hondje dat plast, maar het is wel een heel effectieve oefening om snel strakkere billen te krijgen! Het ‘hondje’ lijkt sterk op de vorige oefening, maar is nog nét iets anders. Ga weer op handen en knieën zitten. Ook nu is het belangrijk dat je rug mooi recht blijft. Buig je been en beweeg het naar de zijkant. Ook deze keer doe je voor elk been drie series van twintig.

3. Trappen lopen

Heb je thuis of op je werk een trap? Super! Regelmatig de trap nemen, doet wonderen voor je billen. Loop elke ochtend, middag en avond minstens tien minuten de trap op en af. Probeer ook om eens één of twee treden over te slaan of achterwaarts de trap te nemen. Wel goed vasthouden!

Tot slot

Deze oefeningen zijn ontzettend effectief, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig (reken op twee tot drie maanden). Verwacht dus geen onmiddellijk resultaat en blijf vooral doorzetten!

Secure payment