
Praktisch
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: 45 minuten
Kooktijd: 38 minuten
1 portie = 230 g
Ingrediënten voor 4 personen
100 g gekookte ham (2 grote snedes)
4 eieren
60 ml magere melk
3 el olijfolie
20 g zongedroogde tomaat
400 g aardappelen
40 g parmezaanse kaas
2 kleine ui
Bladpeterselie
Peterselie
Bieslook
Cayennepeper
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Snij de gekookte ham in vierkanten
Schil de aardappelen en snij ze in plakken van ½ cm dikte
Maak de ui schoon en snij hem in dunne ringen
Snij de zongedroogde tomaten in kleine blokjes
Hak de verse kruiden fijn
Bereiding
Verhit de olie in een pan of pot zonder plastiek handvaten (de pan gaat nog in een hete oven)
Verwarm de aardappelen gedurende 15 minuten in het vet op een laag vuurtje, zonder ze krokant te bakken
Klop de eieren los met de melk en voeg alle kruiden en de cayennepeper toe
Voeg de ui en de zongedroogde tomaten bij de aardappelen en laat nog 3 minuten mee stoven
Giet het eiermengsel hier over en laat het geheel 10 minuten sudderen op het vuur
Zet de pan in de oven en laat nog 10 minuten bakken
Afwerking
Haal de pan uit de oven en laat alles afkoelen
Verdeel de frittata in stukken
Serveer ze koud en werk eventueel af met wat verse kruiden
Samenstelling per portie
310 kcal
1299 kJ
18.8 g eiwitten
18.1 g vetten
waarvan 5.3 g verzadigd
18 g koolhydraten
3.9 g vezels
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk