Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 35 min.

Ingrediënten voor 4 personen
4 appels, 3 eetlepels bloem, 2 eieren, 200 ml halfvolle melk, 2 koffielepels rozijnen.

Recept:
Verwarm de oven voor op 180°C (th 6). Schil de appels en snijd ze in plakjes. Meng in een slakom de bloem en het zout, voeg de geklopte eieren toe en vervolgens beetje bij beetje de melk. Roer er met een spatel doorheen tot een homogeen mengsel ontstaat. Schik de appels in een met boter ingevette porseleinen ovenschotel, bestrooi met de rozijnen en giet het mengsel erover. Laat gedurende 30 tot 35 minuten in de oven bakken. Dien lauw op.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 153 kcal
Eiwitten: 6 g
Vetten: 3,8 g
Koolhydraten: 23,7 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Als maaltijd vóór dit dessert raad ik u krulsla aan met 2 lookbroodjes en een stuk konijn met tomaat en een kleine portie volle rijst.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.