
Ingrediënten voor 4 personen
2 el olijfolie
4 teentjes look
verse tijm
verse peterselie
verse salie
3 el witte wijn
zwarte peper
700 g champignons
2 meergranenbaguettes
1 el olijfolie
2 el gehakte bieslook
Bereiding
Hak de tijm, peterselie en salie fijn
Maak de champignons proper en snij ze in 4 stukken
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan
Laat de knoflook hier zachtjes in fruiten
Voeg de tijm, peterselie, salie, wijn, peper en champignons toe en laat alles 10 minuten op een laag vuur bakken
Snij ondertussen de meergranenbaguettes in schijfjes van 2 cm dik
Besmeer elke schijf langs 1 kant met een beetje olijfolie
Bak de stukken baguettes in een voorverwarme over op 200°C mooi bruin
Verdeel de warme champignons over de stukken brood en serveer ze als ze nog warm zijn
Samenstelling per portie (1/2 kleine baguette)
251 kcal
1047 kJ
10,7 g eiwitten
9,2 g vetten waarvan 1,3 g verzadigd vet
29,7 g koolhydraten waarvan 1,8 g suikers
4,9 g vezels
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk