Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 45 min.

Ingrediënten voor 4 personen
200 g kwark van koeienmelk, 1 citroen, 1 eetlepel bloem, 50 g suiker, 3 koffielepels zoetstof, ½ pakje gist, 125 g room met 8% vetgehalte, 2 eieren.

Recept:
Was en schil de citroen. Snij de citroenschil in fijne reepjes. Verwarm de oven voor op 210°C (th.7). Leg een vel met boter ingevet bakpapier in een kleine bakvorm met hoge randen. Klop de kwark in een kom tot deze egaal vermengd is, voeg daarna de suiker en de bloem toe, daarna een voor een de eieren. Voeg vervolgens de room en de citroenschil toe. Bak gedurende 45 minuten in de oven totdat de taart stevig aanvoelt. Laat afkoelen, haal de taart uit de vorm en dien koud op. U kunt de cheese cake met een fruitcoulis serveren.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 173 kcal
Eiwitten: 8,1 g
Vetten: 7,65 g
Koolhydraten: 17,8 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Smul zonder schuldgevoel van dit feestelijke dessert. Om uw dieet niet overhoop te helpen, kiest u best als voorgerecht zeevruchten, omdat die rijk zijn aan mineralen, gevolgd door een kalfsgebraad met groene groenten en schrap de kaasschotel.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.