
Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 1 min.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g pure chocolade, eiwit van 4 verse eieren.
Recept:
Smelt de chocolade in stukjes au bain-marie met een beetje water. Klop het eiwit tot stevig schuim en voeg dat voorzichtig aan de gesmolten chocolade toe. Verdeel de mousse in dessertbekers. Zet gedurende minstens 1 uur in de koelkast. Dien koud op.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 235 kcal
Eiwitten: 6,3 g
Vetten: 13,5 g
Koolhydraten: 27 g
Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Een overheerlijk dessert, maar ook slim gemaakt: suiker en boter zijn overbodig. Kies een lekkere pure chocolade met een hoog cacaogehalte, minimum 70%, die bevat namelijk veel minder suiker. Als u niet weet wat te doen met het eigeel, kunt u het aan de gesmolten chocolade toevoegen, maar het dessert smaakt al heerlijk met enkel het eiwit.
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk