Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 1 min.

Ingrediënten voor 4 personen
200 g pure chocolade, eiwit van 4 verse eieren.

Recept:
Smelt de chocolade in stukjes au bain-marie met een beetje water. Klop het eiwit tot stevig schuim en voeg dat voorzichtig aan de gesmolten chocolade toe. Verdeel de mousse in dessertbekers. Zet gedurende minstens 1 uur in de koelkast. Dien koud op.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 235 kcal
Eiwitten: 6,3 g
Vetten: 13,5 g
Koolhydraten: 27 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Een overheerlijk dessert, maar ook slim gemaakt: suiker en boter zijn overbodig. Kies een lekkere pure chocolade met een hoog cacaogehalte, minimum 70%, die bevat namelijk veel minder suiker. Als u niet weet wat te doen met het eigeel, kunt u het aan de gesmolten chocolade toevoegen, maar het dessert smaakt al heerlijk met enkel het eiwit.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.