
Ingrediënten
Voor 8 personen.
250g speculaas, 70g minarine, een potje platte kaas light natuur, 3 eetlepels suiker, 2 blaadjes gelatine, 250cl light room (opklopbaar), sap van ½ citroen, 500g frambozen, aluminiumfolie
Recept
Leg aliminiumfolie in een cakevorm.
Laat de minarine smelten in een pannetje. Mix de speculaas tot kruimels en vermeng met de minarine.
Schep het speculaasmengsel in de bodem van de cakevorm en plaats in de koelkast.
Los de gelatineblaadjes op in warm water en meng deze onder de Philadelphia. Voeg vervolgens het citroensap en de suiker toe.
Klop de room op en meng onder het kaasmengsel.
Lepel het kaasmengsel over de speculaas en plaats opnieuw in de koelkast.
Mix de frambozen tot coulis. Houd een aantal frambozen over voor de afwerking.
Snij de vorm in plakjes en giet er wat coulis over.
Werk af met enkele frambozen.
Smakelijk!
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie
Energiewaarde: 250 kcal
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk