Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort Kooktijd: 0 min.

Ingrediënten voor 2 personen
6 gekookte garnalen, ¼ zakje gemengde sla, 2 dikke kampernoelies (champignons), 4 kerstomaten, 1 sinaasappel, 1 limoen (kleine groene citroen), 6 takjes kervel, peper en zout.

Recept:
Pers de sinaasappel en een halve limoen uit in twee aparte kommen. Snijd de andere helft van de limoen in heel kleine stukjes. Pel de garnalen. Was de kerstomaten en snijd ze doormidden. Veeg de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes en giet er het limoensap over. Klop in een kom met een vork het sinaasappelsap, zout en peper, en de fijngehakte kervel goed dooreen. Voeg de garnalen en stukjes limoen toe en meng vervolgens voorzichtig. Leg de sla in kommetjes, voeg de kerstomaten toe, daarop de garnaalbereiding en de champignons in hun nat. Dien koud, maar niet ijskoud, op.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 44 kcal Eiwitten: 8,9 g Vetten: 0,5 g Koolhydraten: 1,1 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Dit is een recept voor een stralend uiterlijk! Dankzij de eiwitten in de garnalen en de champignons, en dankzij de antioxidanten in de sla en de tomaten, krijgt u een strakke en stralende huid.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.