
Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 15-25 min.
Ingrediënten voor 2 personen
2 kleine rode paprika's, 2 kleine groene paprika's, 2 kleine gele paprika's, 100 g zilvervliesrijst, 1 eetlepel olijfolie, 1 pakje quorn fijngehakt (175 g), 1 rode ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 koffielepels komijnzaad, 2 eetlepels fijngesneden munt, 2 eetlepels fijn gehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel azijn, enkele druppels kunstmatige zoetstof, een ½ komkommer in dunne plakjes, peper en zout.
Recept:
Snijd de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Fruit de quorn, de ui en de look gedurende 3 minuten in olijfolie. Schep het quornmengsel samen met de komijnzaadjes, munt en peterselie door de rijst. Breng dit op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met dit mengsel en zet de hoedjes er terug op. Bestrijk de paprika's met olijfolie. Leg de gevulde paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 15-25 minuten in de oven (voorverwarmd op 200°). Meng de azijn, de zoetstof, de peper en het zout tot een homogeen mengsel en voeg er als laatste de schijfjes komkommer aan toe.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 400 kcal
Eiwitten: 15 g
Vetten: 12 g
Koolhydraten: 58 g
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk