Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 15-25 min.

Ingrediënten voor 2 personen
2 kleine rode paprika's, 2 kleine groene paprika's, 2 kleine gele paprika's, 100 g zilvervliesrijst, 1 eetlepel olijfolie, 1 pakje quorn fijngehakt (175 g), 1 rode ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 koffielepels komijnzaad, 2 eetlepels fijngesneden munt, 2 eetlepels fijn gehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel azijn, enkele druppels kunstmatige zoetstof, een ½ komkommer in dunne plakjes, peper en zout.

Recept:
Snijd de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Fruit de quorn, de ui en de look gedurende 3 minuten in olijfolie. Schep het quornmengsel samen met de komijnzaadjes, munt en peterselie door de rijst. Breng dit op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met dit mengsel en zet de hoedjes er terug op. Bestrijk de paprika's met olijfolie. Leg de gevulde paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 15-25 minuten in de oven (voorverwarmd op 200°). Meng de azijn, de zoetstof, de peper en het zout tot een homogeen mengsel en voeg er als laatste de schijfjes komkommer aan toe.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 400 kcal
Eiwitten: 15 g
Vetten: 12 g
Koolhydraten: 58 g

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.