
Praktisch
1 portie = 260g Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk Duur: 20 minuten Kooktijd: 0 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
12 sneetjes meergranenbrood 250g ricotta kaas Sap van 2 limoenen Zeste (geraspte schil) van 1 limoen 2 eetlepels suiker 1 grote peer 250g aardbeien
Recept
Rooster het brood goudbruin
Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel limoensap, de suiker en de limoenzeste
Snij de peer in dunne schijfjes en besprenkel deze met de rest van het limoensap
Snij de aardbijen in plakjes
Besmeer de sneetjes toast royaal met de limoenricotta
Leg 3 sneetjes naast elkaar
Beleg 1 sneetje met de schijfjes peer en 1 sneetje met de schijfjes aardbei
Leg deze op elkaar en leg de laatste boterham met ricotta hier omgedraait (met de ricotta op het fruit) boven op
Afwerking
Snij de boterhammen in 4 en hou de stukken samen met een cocktailprikker
Prik er nog een blaadje munt of een ander garnituur op als decoratie
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie
Energiewaarde: 356 kcal
Eiwitten: 15.9g
Vetten: 7.5g waarvan 4.2 verzadigd
Koolhydraten: 53.8g
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk