Praktisch
1 portie = 260g Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk Duur: 20 minuten Kooktijd: 0 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
12 sneetjes meergranenbrood 250g ricotta kaas Sap van 2 limoenen Zeste (geraspte schil) van 1 limoen 2 eetlepels suiker 1 grote peer 250g aardbeien

Recept
Rooster het brood goudbruin
Roer in een kom de ricotta los met 1 eetlepel limoensap, de suiker en de limoenzeste
Snij de peer in dunne schijfjes en besprenkel deze met de rest van het limoensap
Snij de aardbijen in plakjes
Besmeer de sneetjes toast royaal met de limoenricotta
Leg 3 sneetjes naast elkaar
Beleg 1 sneetje met de schijfjes peer en 1 sneetje met de schijfjes aardbei
Leg deze op elkaar en leg de laatste boterham met ricotta hier omgedraait (met de ricotta op het fruit) boven op

Afwerking
Snij de boterhammen in 4 en hou de stukken samen met een cocktailprikker
Prik er nog een blaadje munt of een ander garnituur op als decoratie

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie
Energiewaarde: 356 kcal
Eiwitten: 15.9g
Vetten: 7.5g waarvan 4.2 verzadigd
Koolhydraten: 53.8g

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.