
Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 0 min.
Ingrediënten voor 2 personen
1 komkommer, 100 g kwark, fijne kruiden (bieslook, peterselie, munt …), Tabasco, sap van een ½ citroen, peper en zout.
Recept:
Was de komkommer. Snij de komkommer (ongeschild) in de lengte doormidden en haal de zaadjes er met een lepeltje uit.
Doe de kwark in een kom, klop deze met een vork op en voeg enkele druppels Tabasco, citroensap, peper en zout toe; meng het geheel goed dooreen. Voeg de fijngehakte kruiden toe. Houd er wat van opzij voor de afwerking. Schep de bereiding met een lepeltje in de uitgeholde komkommer. Werk af met de rest van de kruiden.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 52 kcal
Eiwitten: 4,3 g
Vetten: 2,2 g
Koolhydraten: 3,8 g
Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
De calcium uit de kwark in het voorgerecht is niet voldoende om uw behoeften te dekken. Vul het menu aan met een portie kaas of een zoute of zoete bereiding op basis van halfvolle melk.
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk