Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 0 min.

Ingrediënten voor 2 personen
1 komkommer, 100 g kwark, fijne kruiden (bieslook, peterselie, munt …), Tabasco, sap van een ½ citroen, peper en zout.

Recept:
Was de komkommer. Snij de komkommer (ongeschild) in de lengte doormidden en haal de zaadjes er met een lepeltje uit.
Doe de kwark in een kom, klop deze met een vork op en voeg enkele druppels Tabasco, citroensap, peper en zout toe; meng het geheel goed dooreen. Voeg de fijngehakte kruiden toe. Houd er wat van opzij voor de afwerking. Schep de bereiding met een lepeltje in de uitgeholde komkommer. Werk af met de rest van de kruiden.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 52 kcal
Eiwitten: 4,3 g
Vetten: 2,2 g
Koolhydraten: 3,8 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
De calcium uit de kwark in het voorgerecht is niet voldoende om uw behoeften te dekken. Vul het menu aan met een portie kaas of een zoute of zoete bereiding op basis van halfvolle melk.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.