Ingrediënten

200 g groene of bruine linzen
1 laurierblaadje
1 citroen
3 teentjes look
½ bos platte peterselie
100 g kerstomaatjes
1 pak feta (of mozzarella of geitenkaas)
1 rode ui
1 el rode wijnazijn
2 el olijfolie
½ tl zout

Bereiding
Was de linzen grondig onder stromend water en doe ze in een kookpot samen met de laurier en het zout. Neem de citroen in je hand en snijd met een dunschiller een reep van ongeveer 5 cm van de schil. Zorg dat je alleen de gele buitenkant afsnijdt en niet het bittere witte gedeelte. Pers de citroen uit en giet samen met de gele schil bij de linzen. Zet de linzen onder met water en laat 30 minuutjes koken tot ze zacht zijn. Voeg er desnoods wat water bij als de linzen te droog worden.
Snijd ondertussen de kerstomaatjes in twee en de feta (of andere kaas) in stukjes. De rode ui mag in kleine, fijne reepjes gesneden worden en de peterselie mag je gewoon fijnhakken.
Als de linzen gaar zijn, mag je ze van het vuur halen en er de olijfolie en de wijnazijn onder mengen. Laat wat afkoelen. Roer er de feta, kerstomaatjes, peterselie onder en serveer lauw of koud.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.