
Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 0 min.
Ingrediënten voor 2 personen
1 mango, 1 potje yoghurt, ½ limoen, 1 klein tuiltje munt.
Recept:
Pers de limoen en doe het sap in een slakom. Voeg de stukjes mango en de yoghurt toe. Houd enkele blaadjes munt voor de garnering, stamp de rest fijn en meng dat door de bereiding. Zet gedurende een uur in de koelkast. Verwijder net voor u opdient de muntblaadjes, presenteer de bereiding in dessertbekers, garneer met de apart gehouden muntblaadjes.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 51 kcal
Eiwitten: 2,2 g
Vetten: 0,8g
Koolhydraten: 8,8 g
Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
U hoeft geen suiker of zoetstof toe te voegen aan een dessert dat fruit bevat. Fruit zorgt voor de nodige suikers. Probeer maar, u zult verrast zijn over het resultaat.
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk