
Ingrediënten voor 2 personen
1 gelatineblaadje
100 ml room 20%
100 ml magere yoghurt
3 eetlepels honing
½ vanillestok
Bosbessen
Aardbei
Frambozen
Munt
Bereiding
Week het gelatineblaadje 10 minuten in koud water
Meng de room, yoghurt en honing
Snijd de halve vanillestok overlangs door, schraap de zaadjes er uit en roer ze onder het mengsel
Los de gelatine op in een beetje lauw water
Roer de gelatine onder het mengsel en blijf roeren tot je een gladde en egale massa hebtSchenk de panna cotta in dessertglaasjes en laat deze minstens 4 uur opstijven in de koelkast
Was het fruit en snijd de aardbeien in blokjes
Hak de munt fijn
Meng de vruchten met de munt
Schik het fruit op de opgesteven panna cotta
Serveer koel
TIP: Je kan de yoghurt in het recept vervangen door een magere vruchtenyoghurt, zo krijg je een dessert met een nog fruitigere smaak!
Samenstelling per portie
264 kcal
1104 kJ
4,2 g eiwitten
10,2 g vetten
38,8 g koolhydraten
1,9 g vezels
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk