
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 flespompoen (ongeveer 1 kg)
1 teen knoflook
2 eetlepels gele currypasta
200 ml kokosmelk
1 blokje groentebouillon
1 handvol koriander
Bereidingswijze
1. Was de pompoen en halveer hem. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd hem in stukjes. De schil kun je laten zitten.
2. Pel en pers de knoflook.
3. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de pompoen samen met de knoflook en de currypasta zo'n 5 minuten.
4. Voeg vervolgens 700 milliliter kokend water, de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe. Laat het geheel zo'n 15 minuten koken.
5. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
6. Hak de koriander grof.
7. Verdeel de soep over 2 kommen en maak af met de koriander!
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie
Energie 345 kcal
Eiwit 5 g
Koolhydraten 14 g
Vetten 29 g
Waarvan verzadigd 16 g
Natrium 913 mg
Vezel 5 g
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk