Praktisch

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 0 min.

Ingrediënten voor 6 personen
1 pizzadeeg, 6 eetlepel tomatenpuree, 150 g kippenmaagjes, 12 plakjes gerookte en gedroogde eendenborstfilet, 1 klein blik aspergekoppen, 6 kampernoelies (champignons), 100 g verse geitenkaas, 1 eetlepel olijfolie.

Recept:
Ontvet de kippenmaagjes en de eendenborstfilets. Snijd de maagjes in plakjes. Verwarm de oven voor op 240 °C (stand 8). Verdeel het deeg op een met een borstel ingevette bakplaat. Verdeel de tomatenpuree over het deeg. Garneer met de paddenstoelen, asperges, de stukjes gevogelte en de eendenborstfilet. Verdeel daarover brokjes geitenkaas. Laat vervolgens gedurende 15 minuten in de oven bakken. Dien heet op.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 276 kcal
Eiwitten: 19,4 g
Vetten: 9 g
Koolhydraten: 29,4 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Zo maakt u een originele pizza die menig tafelgenoot zal verrassen! Deze pizza past helemaal in een afslankingsdieet: groenten, gevogelte en verse geitenkaas (zowat de minst vette kaassoort). Eet na uw maaltijd nog een ongezoet melkproduct en een stuk vers fruit en eet geen brood bij de maaltijd.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.