Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 0 min.

Ingrediënten voor 2 personen
6 grote abrikozen, ½ sappige limoen, 1 eetlepel cassonade (bruine rietsuiker), ½ c. koffielepel kaneelpoeder, een tiental bosaardbeien, 2 takjes munt.

Recept:
Was de limoen, pers hem uit en rasp de schil. Was de abrikozen. Snij ze in 2, verwijder de pit en snijd ze in heel dunne plakjes. Schik deze in een slakom met de bruine suiker, de kaneel, het sap en de schil van de limoen. Zet het geheel een uur in de koelkast alvorens op te dienen.
Meng alles voorzichtig door elkaar vóór het opdienen, en voeg de bosaardbeien toe. Schep vervolgens in 2 dessertbekers en werk af met de munt.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 113 kcal
Eiwitten: 0,9 g
Vetten: 0 g
Koolhydraten: 27,5 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Cassonade is gekristalliseerde bruine suiker, gemaakt van het sap van suikerriet. De cassonade wordt gekenmerkt door een lichte rumsmaak die perfect past bij de smaak van abrikozen. Cassonade heeft precies dezelfde voedingswaarde als witte suiker: 100 % koolhydraten!

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.