Deze heerlijke salade met kalkoenblokjes kan zowel warm als koud geserveerd worden

Praktisch
1 portie = 310g
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
Kalkoen 400g
courgette 180g
sugar snaps (suikererwten) 90g
rode ui 100g
sojascheut 180g
paprika 250g
sojasaus 30g
sesamzaadjes
sesamolie
vetstof voor bakken en braden

Recept
Snij de courgette in repen, de ui in dunne ringen, de paprika in dunne schijfjes en de sugar snaps in stukjes
Versnij de kalkoen in blokjes
Bak de kalkoen aan in een beetje vetstof
Haal de kalkoen uit de pan en leg hem op een keukenpapier
Stoof al roerend de paprika met de ui en de courgette in de pan van de kalkoen gedurende 4 minuten
Voeg de sugar snaps toe en laat nog 3 minuten verder stoven
Voeg de gebakken kalkoenblokjes weer toe en doe er al roerend de sojasaus bij
Doe de sojascheuten mee in de pan, laat ze 1 minuut mee stoven en haal dan alles van het vuur

Afwerking
Bak wat sesamzaadjes in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn
Meng deze onder de salade en voeg nog wat koude sesamolie toe aan het geheel
Serveer de koude salade met een heerlijke snede roggebrood of eet de warme salade met rijst en verse zoet-zure saus

TIP: Je kan de kalkoen vervangen door Quornblokjes. Zo heb je een lekker vegetarisch recept!

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie
Energiewaarde: 189 kcal
Eiwitten: 28.8g
Vetten: 4.7g waarvan 0.8 verzadigd
Koolhydraten: 8.1g

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.