Praktisch

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
4 kleine of middelgrote scampi’s, 1 sjalot, 1 knoflookteentje, 1 theelepel sambal oelek, 1 koffielepel gehakte gember, Verse koriander, 4 kerstomaatjes, 1 eetlepel vloeibare margarine

Recept
Snipper de sjalot fijn en pers het knoflookteentje
Stoof de sjalot met de look in de vloeibare margarine
Voeg sambal oelek toe en laat de sjalot fruiten
Voeg de scampi’s en de gember toe en bak de scampi’s aan gedurende een paar minuten
Halveer de kerstomaatjes en leg twee helften in elke verrine
Meng de gehakte koriander onder de scampi’s en verdeel de scampi’s over de verrines
Werk af met de andere kerstomaatjes en een takje koriander

Gemiddelde voedingswaarde van deze verrine/portie:
Energiewaarde: 69 kcal
Eiwit: 7 g eiwit
Vet: 4 g
Koolhydraten: 0,3 g

Het advies van de Gerlinea dietiste:
Gember bevat veel magnesium, een mineraal dat een positieve invloed heeft op bv. vermoeidheid en spierkrampen. Door het toevoegen van verschillende verse kruiden zoals koriander hoef je aan een recept geen smaakstof zoals zout toe te voegen. Zout vervangen door kruiden is goed voor de gezondheid en het hart.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.