Ingrediënten

300 g basmatirijst
1 1/2 el olijfolie
1 kipfilet (in stukjes gesneden)
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes look (fijngehakt)
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
1 el kurkuma
1 tl gerookt paprikapoeder
400 g diepvries zeevruchten (ontdooid)
100 g (diepvries) erwtjes
peper en zout
1 liter hete kippenbouillon (van light bouillonblokje)
platte peterselie
1 citroen

Bereiding
Verwarm de olijfolie in een grote ruime pan en doe er de kip bij. Als de kip overal lichtjes begint te bruinen, mag je de kip eruit halen en eventjes opzij zetten. Zet het vuur wat lager, doe eventueel nog wat olijfolie in de pan en fruit er de ui en de look in. Voeg er na een 2-tal minuutjes ook de paprika bij. Doe er vijf minuten later de kurkuma, het paprikapoeder en de rijst bij. Roer goed en zorg dat de rijst mooi geelrood kleurt. Giet er nu de hete bouillon bij en laat gedurende 15 minuten pruttelen.
Voeg er nu de zeevruchten, de kip en de diepvrieserwtjes aan toe. Meng goed en laat nog een 3 tot 4 minuutjes pruttelen tot de rijst beetgaar is. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met een partje citroen en wat fijngehakte platte peterselie.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.