Ingrediënten voor 2 personen
150g verse zalm zonder vel, 50g gerookte zalm, 1/2 sjalot, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, sojasaus, graanmosterd, 1/2 citroen, 1/2 bakje tuinkers, 1/2 bussel wilde waterkers, 1/2 appel, notenolie, ciderazijn, 1 eetlepel magere yoghurt, 1 eetlepel zure room, peper en zout, serveerring (indien mogelijk in hartjesvorm)

Recept
Maak de waterkers en de tuinkers schoon in koud water.
Gebruik ontvelde zalmfilet voor dit gerecht. Versnij de zalm zeer fijn met een scherp mes in hele kleine stukjes. Doe dit ook voor de gerookte zalm
Doe de vis in een mengschaal en voeg er zeer fijn gesnipperde sjalot en bieslook aan toe.
Doe er vervolgens de graanmosterd bij, alsook een scheutje olijfolie en enkele druppels sojasaus.
Meng alle ingrediënten en voeg een scheutje vers citroensap toe.
Proef en voeg naar smaak wat peper toe. Meng de tartaar en zet opzij.
Voor het sausje meng je de zure room, de magere yoghurt, vers citroensap samen met wat peper en zout.
Schil de appel en snipper ook deze in heel fijne reepjes.
Doe de waterkers, de tuinkers, en de appel in een slakom en meng alles voorzichtig
Druppel wat ciderazijn en notenolie over de sla en voeg wat peper en zout toe.
Neem de serveerring (indien mogelijk, in hartjesvorm): vul hem met de zalmtartaar en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Haal de ring eraf en werk af met een toefje sla.
Smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie
Energiewaarde: 225 kcal

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.