Praktisch

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
100g ijsbergsla, 50g rucola of notensla, 2 eetlepels lichte dressing, Halve kipfilet , 1 koffielepel perenstroop, ½ vetarm kippebouillonblokje, 10tal roze peperbessen, 1 mango, 2 schijven verse ananas, 8 frambozen, 1 harde zure appel

Recept
Snipper de sla en meng de sla met 2 eetlepels vinaigrette.
Snij het fruit in schijfjes .
Schik het bord met sla, fruit en garneer met de dressing
Snij de kip in blokjes.
Zet ze op in een klein beetje water en doe er het halve bouillonblokje bij.
Kook het vlees gaar in een 5-tal minuten, schep het uit de bouillon
Meng de perenstroop onder de warme kippeblokjes tot de stroop gesmolten is
Strooi de roze peperbessen over de kipblokjes

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 209 kcal
Eiwit: 14g eiwit
Vet: 3g vet-
Kooldyraten: 30g
Vitamine C: 35g

Het advies van de Gerlinea dietiste:
Meer vitamine C in je voeding kan je bekomen door naast voldoende groenten, ook nog eens fruit toe te voegen aan je maaltijden. Met dit receptje heb je al meer dan de helft van je dagelijkse behoefte aan vitamine C binnen. Mango, frambozen en ananas zijn een excellente bron van vitamine C. Vitamine C zorgt voor een positieve invloed op je weerstand en is een krachtige anti-oxidant, dat ons beschermt tegen schadelijke stoffen.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.