
Praktisch
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
100g ijsbergsla, 50g rucola of notensla, 2 eetlepels lichte dressing, Halve kipfilet , 1 koffielepel perenstroop, ½ vetarm kippebouillonblokje, 10tal roze peperbessen, 1 mango, 2 schijven verse ananas, 8 frambozen, 1 harde zure appel
Recept
Snipper de sla en meng de sla met 2 eetlepels vinaigrette.
Snij het fruit in schijfjes .
Schik het bord met sla, fruit en garneer met de dressing
Snij de kip in blokjes.
Zet ze op in een klein beetje water en doe er het halve bouillonblokje bij.
Kook het vlees gaar in een 5-tal minuten, schep het uit de bouillon
Meng de perenstroop onder de warme kippeblokjes tot de stroop gesmolten is
Strooi de roze peperbessen over de kipblokjes
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 209 kcal
Eiwit: 14g eiwit
Vet: 3g vet-
Kooldyraten: 30g
Vitamine C: 35g
Het advies van de Gerlinea dietiste:
Meer vitamine C in je voeding kan je bekomen door naast voldoende groenten, ook nog eens fruit toe te voegen aan je maaltijden. Met dit receptje heb je al meer dan de helft van je dagelijkse behoefte aan vitamine C binnen. Mango, frambozen en ananas zijn een excellente bron van vitamine C. Vitamine C zorgt voor een positieve invloed op je weerstand en is een krachtige anti-oxidant, dat ons beschermt tegen schadelijke stoffen.
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk