Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: lang
Kooktijd: 45 min.

Ingrediënten:
Voor 2 personen
1 varkenshaasje, 1 doos 4/4 linzen, 1 tuiltje tuinkruiden, 1 eetlepel mignonnette peper, 1 eetlepel arachideolie, een ½ glas witte wijn, 2 eetlepels mosterd van Meaux, zout.

Recept:
Rol het varkenshaasje in de mignonnette peper. Druk aan zodat de peper aan het vlees hecht. Warm de olie op in een pan met antiaanbaklaag. Bak het vlees aan alle kanten. Voeg de witte wijn en een snuifje zout toe, zet een deksel op de pan en laat gedurende 30 tot 40 minuten koken op gemiddeld vuur. Voeg 5 minuten voordat u het vuur afzet, de linzen met hun nat toe. Haal voordat u opdient, het varkenshaasje uit de pan, snij het in plakjes en houd deze warm. Voeg de mosterd toe aan de bereiding in de pan en meng voorzichtig met een houten lepel om de linzen niet te pletten. Verwijder het kruidentuiltje en dien op samen met het varkenshaasje.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 494 kcal
Eiwitten: 52,2 g
Vetten: 19,3 g
Koolhydraten: 28 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Ontzeg u geen varkensvlees, maar kies de goede stukken uit. Een varkenshaasje bevat slechts 10% vet, varkensribstukken bevatten meer dan 30% vet. Met linzen zijn net als alle gedroogde groenten rijk aan eiwitten, vitamine B en vezels. Ze zijn voedzaam en bevatten weinig calorieën: ideaal dus tijdens een afslankingsdieet.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.