Praktisch

Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Duur : lang
Kooktijd: 15-25 min.

Ingrediënten voor 4 personen
400 g witte vis (kabeljauw, koolvis, wijting, tongscharfilet, ongezoute kabeljauw …), 600 g aardappelen , 1 ei , 4 soeplepel room à 8%, 40 g geraspte kaas, 1 bouquet garni, zout en peper.

Recept :
Leg de vis in 1 liter koud water met zout en bouquet garni. Zodra het water kookt, haal het van het vuur en laat de vis 3 minuten pocheren. Giet af en verkruimel de vis.
Schil de aardappelen en snij ze in rondjes. Plaats de pan op het vuur. Zodra het water kookt, leg de aardappelen erin en laat ze 20 minuten koken. Giet de aardappelen af en plet ze met een vork, voeg het losgeklopt ei en room toe. Verwarm de oven voor op 240 ° (8ste).
Leg een laag aardappelen , de verkruimelde vis en een ander laag aardappelen op een met boter beklede bakplaat. Maak strepen met een vork en strooi de geraspte kaas. Laat het voor 20 minuten gratineren. Serveer warm.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht / portie :
Energiewaarde: 266 kcal
Eiwitten : 23,7 g
Vetten : 5,4 g
Koolhydraten : 30,5 g

Raad van de diëtist Gerlinea
Bevat minder vet dan bij vlees, de vis is de perfecte slankheidspartner: minimum 2 keer per week eten. Dankzij de vis, het ei, de kaas en de aardappelen heeft dit gerecht van nature een hoog eiwitgehalte. Een mesclunsalade en 1 yoghurt zijn een mooie aanvulling bij uw maaltijd.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.