
Ingrediënten
1 appel
2 tl boter
1 tl vanillesuiker
snufje kaneelpoeder
1 ei
50ml melk
1 sneetje brood
Recept:
Schil de appel, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne schijfjes. Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de appelschijfjes op een matige warmtebron in 5 minuten zacht. Bestrooi ze met de vanillesuiker en kaneelpoeder. Klop het ei los met de melk en haal het sneetje brood door het eimengsel. Smelt de rest van de boter en bak het brood aan beide kanten in 4-5 minuten bruin. Besmeer ze met de roomkaas en verdeel de appel erover.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
330 kcal, 15 g eiwit, 5 g verzadigd vet, 7 g onverzadigd vet, 40 g koolhydraten
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk