Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: kort
Kooktijd: 0 min.

Ingrediënten voor 2 personen
3 wortelen, 20 g rozijnen, 4 hele amandelen, 1 bloedappelsien, 1 eetlepel olijfolie, 4 takjes koriander, peper en zout.

Recept:
Schil de helft van de sinaasappel, snijd deze in fijne plakjes en vervolgens in kleine driehoekjes. Pers de andere helft uit. Klop in een kom met een vork het sinaasappelsap, peper en zout en de olijfolie goed dooreen. Rasp de wortelen en leg ze op 2 kleine borden. Giet de bereiding erover, voeg de amandelen, de rozijnen en de sinaasappeldriehoekjes toe. Versier met blaadjes koriander. Dien koud op.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 183 kcal
Eiwitten: 2,4 g
Vetten: 10 g
Koolhydraten: 21 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Amandelen en gedroogd fruit zijn een echt concentraat van weldoende eigenschappen, als ze met mate worden gebruikt: ze zijn rijk aan vitaminen uit de B-groep, ze bevatten talrijke mineralen (kalium, calcium, magnesium, ijzer) en vezels die de opname van suikers afremmen en de spijsvertering reguleren.

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.