
Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 30 min.
Ingrediënten voor 2 personen
2 grote bloemige aardappelen van 100 g, 400 g broccoli in roosjes, 1 eetlepel boter, 2 zalmfilets van 125 g, 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngesnipperde kleine ui, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel halfvette room, zout en peper
Recept:
Was de aardappelen en kook ze gedurende 25 minuten in de schil in gezouten water gaar. Kook de broccoli gedurende 6 tot 8 minuten beetgaar. Laat de boter smelten en bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bak ze in 8 tot 10 minuten aan beide kanten tot ze gaar zijn. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en de look gedurende 1 minuut. Voeg de broccoli toe en laat nog eens 2 tot 3 minuten bakken. Pureer de helft van de broccoli, samen met de room; gebruik daarvoor een keukenrobot of mixer. Breng met zout en peper op smaak. Snijd de aardappelen in de lengte zonder ze helemaal door te snijden en schep er de broccolicrème over. Serveer met de zalm en de rest van de broccoli.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 480 kcal
Eiwitten: 29 g
Vetten: 28 g
Koolhydraten: 29 g
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk