Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 30 min.

Ingrediënten voor 2 personen
2 grote bloemige aardappelen van 100 g, 400 g broccoli in roosjes, 1 eetlepel boter, 2 zalmfilets van 125 g, 1 eetlepel olijfolie, 1 fijngesnipperde kleine ui, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel halfvette room, zout en peper

Recept:
Was de aardappelen en kook ze gedurende 25 minuten in de schil in gezouten water gaar. Kook de broccoli gedurende 6 tot 8 minuten beetgaar. Laat de boter smelten en bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bak ze in 8 tot 10 minuten aan beide kanten tot ze gaar zijn. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en de look gedurende 1 minuut. Voeg de broccoli toe en laat nog eens 2 tot 3 minuten bakken. Pureer de helft van de broccoli, samen met de room; gebruik daarvoor een keukenrobot of mixer. Breng met zout en peper op smaak. Snijd de aardappelen in de lengte zonder ze helemaal door te snijden en schep er de broccolicrème over. Serveer met de zalm en de rest van de broccoli.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 480 kcal
Eiwitten: 29 g
Vetten: 28 g
Koolhydraten: 29 g

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.