
Praktisch:
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 10 min.
Ingrediënten voor 2 personen
50 g gekookte quinoa, 50 g bloemkool, 1 tomaat, ¼ komkommer, 50 g prinsessenbonen, 1 bosje basilicum, ½ teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel balsamicoazijn, peper en zout.
Recept:
Was de groenten en stoom ze afzonderlijk. Snijd de look fijn. Giet de olie en de azijn in een slakom, voeg zout, peper en fijngehakte basilicum toe en meng het geheel dooreen met een vork. Voeg vervolgens de groenten en de quinoa toe en meng voorzichtig.
Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 143 kcal
Eiwitten: 2,7 g
Vetten: 11,2 g
Koolhydraten: 8 g
Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Quinoa is rijk aan calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en selenium. Quinoa is dus een erg hippe graansoort, profiteer ervan!
Recepten
Ontbijt

Voorgerechten

- Apero-tosti met geitenkaas en pompoenpuree
- Broodje met rosbief, mango en radijsjes
- Champignon-lookbroodjes
- Garnaalsalade
- Gazpacho van courgettes met munt
- Komkommer schuitje met verse kaas
- Salade met kalkoen, paprika en sojascheut
- Scampiverrine met koriander
- Tartaar van zalm
- Tomaten smoothie
- Wortelen op z’n Oosters
- Zomerse quinoa
Hoofdgerechten

- Aardappelfrittata
- Gevulde paprika’s met quorn en komkommer salade (2 pers.)
- Kabeljauw in parmaham met gnocchi en groenten (2 pers.)
- Kipfilet, opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat
- Linzensalade met feta
- Makkelijke Oosterse maaltijdsoep
- Pizza van de Landes met verse geitenkaas
- Snelle paëlla
- Tropische salade met zoete kip
- Varkenshaasje met linzen
- Visparmentier
- Zalm met aardappelen in de schil en broccolicrème (2 pers.)
- Pittige pompoensoep met kokosmelk