Praktisch:

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Duur: gemiddeld
Kooktijd: 10 min.

Ingrediënten voor 2 personen
50 g gekookte quinoa, 50 g bloemkool, 1 tomaat, ¼ komkommer, 50 g prinsessenbonen, 1 bosje basilicum, ½ teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel balsamicoazijn, peper en zout.

Recept:
Was de groenten en stoom ze afzonderlijk. Snijd de look fijn. Giet de olie en de azijn in een slakom, voeg zout, peper en fijngehakte basilicum toe en meng het geheel dooreen met een vork. Voeg vervolgens de groenten en de quinoa toe en meng voorzichtig.

Gemiddelde voedingswaarde van dit gerecht/portie:
Energiewaarde: 143 kcal
Eiwitten: 2,7 g
Vetten: 11,2 g
Koolhydraten: 8 g

Het advies van de Gerlinéa voedingsconsulente
Quinoa is rijk aan calcium, magnesium, ijzer, zink, koper en selenium. Quinoa is dus een erg hippe graansoort, profiteer ervan!

×

Wij gebruiken cookies om jouw website-ervaring te verbeteren.