Focus op Made in France
GERLINÉA is een merk van de Franse groep Nutrition & Santé.
Met 6 productiesites in Frankrijk is Nutrition & Santé een fabrikantengroep met gediversifieerde industriële expertise, die kwaliteitscontrole mogelijk maakt, van de selectie van grondstoffen tot het op de markt brengen van producten.
Nutrition & Santé stelt 900 mensen te werk in Frankrijk, waaronder 600 mensen in onze verschillende fabrieken.
Vanuit het oogpunt van duurzame ontwikkeling en om de ecologische voetafdruk van onze producten te beperken door het transport te verminderen, geven we de voorkeur aan lokale bevoorrading van de ingrediënten. We zoeken eerst een lokale of regionale leverancier, dan in Frankrijk, Europa en als laatste redmiddel tenslotte internationaal.
Bevorderen van duurzame sectoren
CRC-bloem "tarwe van ons platteland", garandeert een optimale kwaliteit en een eerlijke vergoeding voor Franse boeren, vandaag gebruikt in 100% van onze op tarwe gebaseerde producten. Oorspronkelijk werd het CRC-label gecreëerd voor kindervoeding om het beste voor de gezondheid van baby's te garanderen. Het streeft ernaar granen te produceren die gezond zijn voor zowel de individuele gezondheid als het milieu, en brengt 1.300 partnerboeren samen in Frankrijk. De productie volgt nauwkeurige specificaties, van de keuze van de zaden tot de opslag van de geoogste tarwe.
Chocolade en cacao kregen het UTZ-label, op al onze cacaoproducten eind 2018. Dit label garandeert een duurzamere cacaoteelt met respect voor het milieu. De certificering draagt ook bij aan het verbeteren van de levensstandaard van cacaoboeren en hun gezinnen.
Door onze impact op het milieu te beperken
Het eco-design charter aangenomen in 2011, dat bijvoorbeeld de generalisatie van gerecycleerd karton in onze verpakkingen mogelijk maakt en de eliminatie van UV-lak. Al onze nieuwe productontwikkelingen worden gescreend op criteria voor ecodesign.
Productie-eenheden worden gecertificeerd als duurzaam voor het milieu.