Op gewicht blijven met Gerlinéa

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk je streefgewicht bereikt of je bent al goed op gewicht. Gefeliciteerd! Om dit gewicht ook te behouden moet je wat aanpassingen maken in je dieet en levensstijl. Gerlinéa gaat je hierbij helpen. Wij leggen je hier uit hoe je met onze producten je gewichtsverliesprestaties succesvol kan behouden.

Waarom komen we weer aan?

De grootste reden is dat de veranderingen in de leefstijl niet houdbaar waren. Het gewicht werd bereikt door een negatieve caloriebalans te hebben, door calorieën uit voedsel te beperken en/of meer te verbranden. Maar daarna werd er niks gedaan om nieuwe eetgewoonten en levensstijl te creëren die op de lange termijn gemakkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast zullen er momenten komen waarbij je niet op de energie-inname gaat letten, denk aan gezellige etentjes, vakanties of verjaardagen. Die momenten van een positieve energiebalans worden vervolgens niet meer gecompenseerd, wat zorgt voor een gewichtstoename.

Barres fourrées et barres repas chocolatées sur fond bleuBarres fourrées et barres repas chocolatées sur fond bleu

Langetermijnsucces met Gerlinéa

Bij Gerlinéa draait alles om balans. Naast gezond eten moet er ook ruimte zijn voor genieten.
Om te zorgen dat je wel op gewicht blijft na die genietmomentjes kan je met regelmaat gebruik maken van onze caloriearme maaltijdvervangers of lekkere tussendoortjes.
Om je gewicht te behouden na gewichtsverlies vervang je 1 maaltijd per dag (bijv. ontbijt of lunch), door een maaltijdvervanger. We bieden een ruim assortiment van producten en smaken waarmee je lekker kan variëren. Zorg daarnaast dat de andere maaltijden op een dag gebalanceerd zijn en je voldoende groente en fruit eet. Vergeet niet om voldoende water (+/-1,5 liter per dag) te drinken.

 

Checklist voor gewichtsbehoud na gewichtsverlies

We raden aan deze checklist toe te passen en de nieuwe gezonde gewoonten in de loop van de weken op te bouwen en te versterken.


1. Probeer dagelijks minimaal 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen. Een stevige wandeling of flink wat trappen lopen geldt ook.
2. Zorg voor voldoende slaap: streef naar 7-8 uur per nacht.
3. Vergeet de schijf-van-vijf niet: veel groenten en fruit.
4. Eet voldoende eiwitten bij elke maaltijd! Kijk hoe je 1,5g proteïne per kg lichaamsgewicht naar binnen kunt krijgen!
5. Blijf gehydrateerd! Probeer minimaal 30-35 ml ongezoete thee of water per kg lichaamsgewicht te drinken.
6. Maak gezond eten lekker en neem de tijd wanneer je eet.

Hédonisme

Nous avons à cœur de créer des produits gourmands, source de plaisir, qui permettent à chaque femme de succomber à ses envies. Nous poursuivons un idéal : des produits gourmands et healthy à la fois. Grâce à notre expertise, notre rêve devient réalité.

Gardons le contact !

Pour ne pas perdre une miette de nos astuces et conseils nutritionnels, inscrivez-vous à notre newsletter ! Un bon moyen de garder le contact et de rester en ligne avec vos envies !

Secure payment